Loopbaanbegeleiding

Als je graag wilt leven en werken vanuit je authentieke zelf

Speelt bij jou een van de volgende vragen:

 • Werk ik op de voor mij juiste plek of bij de juiste organisatie?
 • Welk werk wil ik met hart en ziel het liefste doen?
 • Hoe kan ik vitaler leven en werken?
 • Wat zijn mijn talenten, fascinaties, verlangens?

Het doel van de loopbaanbegeleiding is jou te brengen bij je meest vitaliserende loopbaanperspectief. Zodat je voelt: ‘dit is waar ik tot mijn recht kom!’

De stappen op het pad

 • Wie ben jij?
  Je onderzoekt je biografie, welke keuzes je hebt gemaakt in je leven, welke kwaliteiten en ervaringen je meebrengt, welke grondhouding(en) je in je leven meer toe kunt laten opdat je je kunt ontwikkelen.
 • Wat zijn je innerlijke hindernissen?
  Welke beperkende overtuigingen heb je en welke onleuke emoties? Deze weerhouden je om stappen te zetten. Wat wil je leren en ontdekken?
 • Wat zijn jouw talenten, fascinaties en verlangens?
  Welke innerlijke schatten zitten er in jou?
 • Wat is jouw ideale levensontwerp?
  Wat wil je meemaken? Waar gaan jouw ogen van stralen?
 • Jouw unieke aanbod
  Uiteindelijk kom je tot jouw unieke aanbod, op werkgebied en/of voor je vrije tijd. Dit aanbod heb je helder verwoord in een bondig document. Na het traject bij mij zet je stappen om jouw aanbod op je eigen manier in de wereld te brengen en zo passend werk te vinden of een passende leefstijl vorm te geven.

Werk is zichtbaar gemaakte liefde

Kahlil Gibran (1883 – 1993)

Het traject

Het traject omvat circa 5 gesprekken van 2 uur en duurt ongeveer vier maanden. Ter voorbereiding op ieder gesprek maak je inzichtgevende en inspirerende opdrachten. De resultaten van de gesprekken en de opdrachten werken direct al door in je dagelijks leven. Je zult ervaren dat je vermogen tot zelfsturing toeneemt gedurende het traject.

Als je besluit dat je het traject wilt volgen, maken we een afspraak over de kosten. Wanneer je werkgever het traject betaalt dan maak ik een offerte met indien gewenst een kort loopbaantrajectplan.

Als bovenstaande je aanspreekt, maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We verkennen jouw (levens)loopbaanvraag en ik vertel je over mijn werkwijze. Daarna beslis je of je het traject gaat volgen.

Ja, ik wil graag contact opnemen

Reacties van cliënten

Alleen ga je snel, samen kom je verder!
Petra, heel veel dank voor deze prachtige levensreis. Onze gesprekken waren altijd heel fijn. Ik had nooit durven dromen dat ik zoveel inzicht, kracht, liefde en verlangens zou hebben én dat ik ze vruchtbaar zou maken!
Elise, afdelingshoofd

Ik heb een coachtraject bij Petra gevolgd. Het traject werd toegespitst, en tussentijds bijgesteld als dat nodig was, op de vragen die ik had m.b.t. mijn loopbaan. Ik vond het een leerzaam traject doordat je echt op zoek gaat naar je innerlijke drijfveren om zo tot goede besluiten te komen. Je leert jezelf meer kennen dan je al deed. Petra is erg hartelijk en open en kan je veel wijsheid geven.
Gerard, werkzaam in IT & Onderwijs